Τι πρέπει να έχετε στη βαλίτσα σας για το μαιευτήριο



Την τελευταία στιγμή, πάντοτε υπάρχει ο κίνδυνος κάτι να ξεχάσετε. Γι’αυτό μην περιμένετε να μπείτε στον μήνα σας για να γεμίσετε με τα απαραίτητα τη βαλίτσα, που θα έχετε μαζί σας στο μαιευτήριο. Όσο και να σας ακούγεται χαζό, εάν δεν έχετε μαζί σας αυτό, που χρειάζεστε, την ώρα που το θέλετε, στη συγκεκριμένη ψυχολογική κατάσταση, μπορεί να μην έχετε τις αντοχές να το διαχειριστείτε.

ΝΥΧΤΙΚΟ ή ΠΥΖΑΜΕΣ
Κανένα μαιευτήριο στη χώρα μας δεν παρέχει τίποτα από τα δύο στις μητέρες, κατά τη διαμονή τους. Πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι χρειάζεστε κάτι βολικό, που δεν θα σας πιέζει στην κοιλιακή χώρα, περιοχή επιβαρυμένη από τον τοκετό. Επίσης, να λάβετε υπ’όψιν σας, εάν θα θηλάσετε ή όχι. Καλό θα ήταν να μην έχετε μαζί σας μόνο μία αλλαξιά, αλλά περισσότερες, γιατί μπορεί να λερωθείτε.

ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ και ΚΑΛΤΣΕΣ
Εξαρτάται και από την εποχή, αλλά συνήθως η θερμοκρασία στα νοσοκομεία είναι σχετικά χαμηλή, λόγω των κλιματιστικών. Με τις κάλτσες θα νιώσετε πιο άνετα, ενώ δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορείτε με τα παπούτσια τις μέρες, που θα μείνετε εντός μαιευτηρίου.

ΣΥΝΕΡΓΑ ΘΗΛΑΣΜΟΥ
Στην περίπτωση, που έχετε αποφασίσετε να θηλάσετε το νεογέννητό σας, να μην ξεχάσετε όλα τα απαραίτητα. Από τους ειδικούς στηθόδεσμους, μέχρι τις άνετες μπλούζες ή πουκαμίσες, που θα σας βολέψουν την κατάλληλη ώρα.

ΕΣΩΡΟΥΧΑ
Πάρτε αρκετά μαζί σας. Θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα τις πρώτες ώρες. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο γρήγορα μπορεί να χρειαστείτε …αλλαγή.

ΕΙΔΗ ΜΠΑΝΙΟΥ
Ένα από τα πρώτα πράγματα, που θα θελήσετε να κάνετε, αφού ανακτήσετε τις δυνάμεις σας και πάρετε στην αγκαλιά σας το νεογέννητο, είναι ένα μπάνιο. Βάλετε, λοιπόν, όλα τα απαραίτητα στη βαλίτσα σας. Προσθέστε και τα μωρομάντιλα, που από εδώ και μπρος θα γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σας.

ΡΟΥΧΑ ΒΡΕΦΟΥΣ
Εντάξει το γεννήσατε, γυμνό θα το αφήσετε; Όχι βέβαια! Πρέπει να έχετε μαζί σας τα πρώτα του ρουχαλάκια και να μεριμνήσετε, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

ΡΟΥΧΑ ΕΞΟΔΟΥ
Να θυμάστε ότι, μετά τον τοκετό, θα χάσετε το μεγαλύτερο μέρος από την… τεράστια κοιλιά σας. Έχετε, λοιπόν, μαζί σας τα ρούχα για την έξοδο από το μαιευτήριο. Υπάρχει, όμως, ακόμα ένας λόγος εξίσου σημαντικός: Θα σας φτιάξει το κέφι, μόλις φορέσετε ρούχα, που για μήνες δεν μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε, ενώ ύστερα από χρόνια δεν θέλετε να δείτε μία φωτογραφία, την ώρα που βγαίνετε από το νοσοκομείο, με ρούχα σαν σακιά επάνω σας.