Φρέσκα τορτελίνια με άρωμα Ιταλίας

Τα ζυμαρικά αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα και πολυμαγειρεμένα πιάτα των ελληνικών νοικοκυριών. Όμως, κακά τα ψέματα. Οι Ιταλοί ξέρουν τον τρόπο να σε ταξιδέψουν στη χώρα τους με ένα μόνο πιάτο ζυμαρικών. Ας παρασυρθούμε λοιπόν!
Υλικά για 4 άτομα
2 πακέτα φρέσκα ραβιόλια από τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ
20 μικρά ντοματίνια πλυμένα και κομμένα σε τέταρτα
1 κουταλιά σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
4 κουταλιές ελαιόλαδο (και μια σταγόνα για τα ραβιόλια!)
Πιπέρι φρέσκο (όσο επιθυμείτε)
Αλάτι (κατά βούληση)
1/2 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη (εξαρτάται η ποσότητα από εσάς βέβαια)
2 κουταλάκια ζάχαρη
4 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Παρασκευή
Συνήθως στις συσκευασίες των φρέσκων ζυμαρικών, υπάρχουν ακριβείς οδηγίες για το πώς πρέπει να μαγειρευτούν τα ζυμαρικά, αλλά σε γενικές γραμμές οι διαδικασίες είναι ίδιες με εκείνες των ξερών. Απλά μειώνεται κατά πολύ ο χρόνος βρασμού.
Έτσι, λοιπόν, σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει (και μια σταγόνα λάδι για να μην κολλήσουν μεταξύ τους τα ζυμαρικά) ρίχνετε τα ραβιόλια και από τις δύο συσκευασίες και ανακατεύετε. Αφήνετε να βράσουν για όσο χρόνο λέει η συσκευασία (βέβαια καλό είναι να δοκιμάσετε, γιατί τα γούστα σας μπορεί να διαφέρουν). Όταν είναι έτοιμα, σουρώνετε και αφήνετε στην άκρη.
Για να κάνετε τώρα τη μυρωδάτη ιταλική σάλτσα τομάτας, βάζετε μια κατσαρόλα πάνω σε αναμμένο μάτι της κουζίνας και αφήνετε να κάψει σκέτη. Ρίχνετε με προσοχή τα ντοματίνια (θα βγει πολύ καπνός) και ανακατεύετε ζωηρά. Όταν «πέσει» η θερμοκρασία και αρχίσουν τα βγάζουν τα ζουμιά τους οι ντομάτες, ρίχνετε και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το τυρί) και σε λίγο η σάλτσα είναι έτοιμη. Δε θα σας πάρει πάνω από 3 λεπτά η όλη διαδικασία!
Στη συνέχεια ρίχνετε τα ραβιόλια μέσα στη σάλτσα και ανακατεύετε με προσοχή, γιατί είναι φρέσκα και λιώνουν πολύ εύκολα. Ευκολότερο είναι να αναταράσσετε την κατσαρόλα.
Βάλτε σε βαθειά πιάτα και σερβίρετε με μια κουταλιά παρμεζάνα στο καθένα και μια φουντίτσα φρέσκο βασιλικό (έτσι, για την εμφάνιση!).
Καλή επιτυχία και καλό… ταξίδι!
Χρύσα Καραγεωργίου