Οι διαφορές ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη εγκυμοσύνη



Η πρώτη εγκυμοσύνη για μία γυναίκα είναι κάτι το μαγικό. Πρωτόγνωρα αισθήματα, πρωτόγνωρες καταστάσεις. Εννέα μήνες τόσο ξεχωριστοί, που οι περισσότερες δυσκολεύονται να περιγράψουν με λόγια. Και, ύστερα, στο δεύτερο παιδί, όλα είναι τόσο αλλιώτικα.

ΒΙΒΛΙΑ

Την πρώτη φορά «καταπίνετε» κάθε σελίδα όλων των βιβλίων, που πέφτουν στα χέρια σας και αφορούν στην εγκυμοσύνη και την ανατροφή των παιδιών. Ειδικά της εγκυμοσύνης και του Α’ χρόνου σας γίνονται έμμονη ιδέα και σχεδόν τα αποστηθίζετε. Στη δεύτερη; Προτιμάτε τα περιοδικά ποικίλης ύλης και φυλλάδια καταστημάτων ρούχων και υποδημάτων.

ΦΑΓΗΤΟ

Αρχικά, ακολουθείτε κατά γράμμα τις οδηγίες τους μαιευτήρα σας. Προσέχετε τη διατροφή σας και το βάρος σας. Σε μία δεύτερη εγκυμοσύνη, όμως, είστε ικανές να φάτε ακόμα και σούσι (απαγορεύεται θεωρητικά το ωμό ψάρι στις εγκυμονούσες), ενώ τα delivery για πίτσες και σουβλάκια έρχονται το ένα μετά το άλλο στο σπίτι σας.

ΣΤΥΛ

Αδιαφορείτε για τον πόνο και την κούραση, αρκεί να αισθάνεστε όμορφη. Φορέματα βάσει της τελευταίας τάσης της μόδας, ακόμα και τακούνια! Μόλις έρθει η δεύτερη εγκυμοσύνη, ξεχνάτε το στυλ, επιλέγετε ό,τι πιο βολικό βρείτε και, φυσικά, αθλητικά παπούτσια….

ΠΡΟΣΜΟΝΗ

Στο πρώτο παιδί έχετε τόσα πολλά να σκεφτείτε, τόσα πολλά να περιμένετε. Στο δεύτερο, όμως, γνωρίζετε πολύ καλά τι σας περιμένει, ποια τα προβλήματα, ποια τα θετικά…

ΦΟΒΟΙ

Όπως είναι φυσικό για κάθε πρώτη φορά, φοβάστε. Φοβάστε τα πάντα. την επόμενη, όμως, η εμπειρία σας σας δίνει το δικαίωμα να είστε πιο ήρεμη και πιο χαλαρή.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

Αυτό θα ήταν το παράπονο κάθε δεύτερου παιδιού. Στο πρώτο, σχεδιάζεται για εβδομάδες το παιδικό δωμάτιο. Επιλέγετε χρώμα, έπιπλα, ενώ το δεύτερο συνήθως μπαίνει στο ίδιο δωμάτιο, με τα ίδια χρώματα και τα ίδια έπιπλα.