Πώς να μαγειρέψετε αυθεντική πάπια Πεκίνου!

Αυτή είναι η συνταγή για την αυθεντική πάπια Πεκίνου. Χωρίς πολλά λόγια και επεξηγήσεις.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 πάπια (1,5-2 κιλά)
- 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
- 2 κουταλιές ζάχαρη καστανή
Τηγανίτες Μανδαρίνων:
- 500 γρ. αλεύρι
- Λίγο αλάτι
- 300 γρ. βραστό νερό
- Λίγο σησαμέλαιο (προαιρετικά)
Γαρνίρισμα:
- 1 μικρο αγγούρι κομμένο σε μακρόστενες λεπτές λωρίδες
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα και αυτά σε λεπτές μακρόστενες φέτες
- 8 κουταλιές σάλτσα χοιζιν
- Λουλούδια φρέσκου κρεμμυδιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Ζεματίστε την πάπια σε μια χύτρα με βραστό νερό για 2 λεπτά. Στραγγίξτε την καλά.
Βήμα 2
Κρεμάστε την πάπια να στεγνώσει σ’ένα καλά αεριζόμενο δωμάτιο για μια νύχτα (μακριά από γάτες!)
Βήμα 3
Την επόμενη ανακατέψτε την σάλτσα σόγιας με τη ζάχαρη και πασπαλίστε την πάπια. Κρεμάστε την μέχρι να στεγνώσει η επικάλυψη.
Βήμα 4
Βάλτε την πάπια πάνω σε μια σχάρα και σε ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 1 ½ ώρα.
Βήμα 5
Κοσκινίστε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ για να φτιάξετε τις τηγανίτες. Σταδιακά προσθέστε το ζεστό νερό για να φτιάξετε μια σφιχτή ζύμη. Ζυμώστε και σχηματίστε ένα ρολό διαμέτρου περίπου 5 εκ.. Το κόβετε σε φέτες 1 εκατοστού, ανοίγετε σε λεπτές στρογγυλές τηγανίτες διαμέτρου 15 εκ.. Αλείφετε τη μια πλευρά κάθε τηγανίτας με σησαμέλαιο και ενώνετε δυο-δυο τις τηγανίτες.
Βήμα 6
Βάζετε ένα λαδωμένο τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά. Όταν κάψει, χαμηλώνετε λίγο την θερμοκρασία και βάζετε ένα σάντουιτς τηγανίτας μέσα στο τηγάνι. Όταν αρχίσει να φουσκώνει την γυρίζετε και τηγανίζετε και την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Ξεκολλάτε τις δυο ενωμένες τηγανίτες και τις διπλώνετε στη μέση. Τις βάζετε προσεκτικά σε ζεστή πιατέλα και σκεπάζετε με αλουμινοχαρτο να μην στεγνώσουν και να διατηρηθούν ζεστές.
Βήμα 7
Αφαιρείτε την τραγανή πέτσα από την πάπια και την βάζετε σε ζεστή πιατέλα. Γαρνίρετε με αγγούρι. Ξεκοκκαλίζετε την πάπια και τακτοποιείτε το ψαχνό σε μια άλλη πιατέλα. Γαρνίρετε με φρέσκα κρεμμυδάκια. Βάζετε την σάλτσα χοιζιν σε ένα μικρο μπολ. Γαρνίρετε τις τηγανίτες με λουλούδια φρέσκου κρεμμυδιού.

Βήμα 8
Για να σερβίρετε, απλώνετε λίγη σάλτσα χοιζιν πάνω στις τηγανίτες και τις καλύπτετε με ένα κομμάτι πάπιας και πέτσας, μετά από πάνω βάζετε λίγα κομμάτια αγγουριού και κρεμμυδάκια. Τυλίγετε σε ρολό την τηγανίτα και είστε έτοιμη να σερβίρετε την αυθεντική πάπια Πεκίνου.
Πηγή: www.ediva.gr