Χειμωνιάτικα ρούχα και αξεσουάρ, που χρειάζονται τα παιδιά


Καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος του φθινοπώρου και το κρύο αρχίζει σιγα σιγά να γίνεται πιο έντονο, ήρθε η ώρα να κοιτάξετε την ντουλάπα του παιδιού σας και να δείτε ποια ρούχα και αξεσουάρ χρειάζεστε για τον χειμώνα που έρχεται. Ας δούμε μερικές ιδέες:
  • Πολλά καθημερινά ρούχα. Τα μικρά παιδιά που πηγαίνουν στον παιδικό σταθμό ή το νηπιαγωγείο λερώνουν και φθείρουν πολύ εύκολα τα ρούχα τους. Είναι πιθανόν να χρειαστεί να τους αλλάξετε ρούχα ακόμα και δυο φορές μέσα στη μέρα, γι’ αυτό αν δεν θέλετε να βάζετε πλυντήριο κάθε τρεις μέρες, θα πρέπει να έχετε αρκετά καθημερινά ρούχα.
  • Ρούχα άνετα και ευκολοφόρετα. Σκεφτείτε ένα νήπιο που θέλει να πάει στην τουαλέτα, αλλά δυσκολεύεται να ξεκουμπώσει τα κουμπιά στο παντελόνι του ή να λύσει τη ζώνη του. Τα παιδιά πρέπει να νιώθουν άνετα με τα ρούχα τους και να μπορούν να τα διαχειριστούν. Αποφύγετε τα πολλά κουμπιά, τα φερμουάρ, τις τιράντες και τις ζώνες και προτιμήστε φόρμες για τα αγοράκια και κολάν για τα κοριτσάκια.
  • Ομπρέλα και γαλότσες. Σίγουρα το μικρό σας θα σας ζητήσει μια ομπρέλα με τον αγαπημένο του ήρωα, ενώ ένα ζευγάρι γαλότσες θα σας φανούν πολύ χρήσιμες για τις βροχερές μέρες.
  • Σκουφάκι και γάντια. Σε λίγο καιρό που το κρύο θα είναι πιο τσουχτερό, το παιδί σας θα πρέπει να προστατεύει τα αυτάκια και τα χεράκια του.
  • Προσοχή στα υφάσματα. Επειδή τα περισσότερα μικρά παιδιά έχουν ευαίσθητο δέρμα που κοκκινίζει εύκολα, προσέξτε πολύ τα υφάσματα των ρούχων που διαλέγετε. Επιλέξτε βαμβακερά εσώρουχα που έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα του και αποφύγετε γενικά τα συνθετικά υλικά.