Απολαυστικό μεξικάνικο κοτόπουλο!

Εξωτικό Μεξικάνικο κοτόπουλο

Υλικά που θα χρειαστείτε για το Μεξικάνικο κοτόπουλο:
- 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
- 2 καρότα
- μια πιπεριά κίτρινη
- 2 πιπεριές πράσινες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- μισό ποτήρι του κρασιού σάλτσα σόγιας
- 1 πιπεράκι καυτερό (χαλαπενιος)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 3-4 κομμάτια σέλινο
- 2 ποτήρια ρύζι για πιλάφι
- 1 πακέτο ντοματόσουπα διαλυμένη σε 3 ποτήρια νερό
- λίγη σάλτσα ταμπάσκο
Εκτέλεση
Βάλτε το κοτόπουλο σε ενα μεγάλο μπωλ ή σε μια σακούλα μαγειρικής (θα τη βρείτε στα καταστήματα) μαζί με τη σόγια και το λιωμένο σκόρδο να μαριναριστεί καλά για περίπου μια ώρα.
Κόψτε τις πιπεριές,το κρεμμύδι,το σέλινο και τα καρότα σε τετράγωνα κομματάκια και ψιλοκόψτε το καυτερό πιπέρι (χαλαπενιος).

Βγάλτε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα του και κρατήστε τη στην άκρη. Τσιγάριστε το κοτόπουλο στο τηγάνι και προσθέστε τα λαχανικά να σωταριστούν και αυτά μαζί με το κοτόπουλο.
Αφού ροδίσουν τα λαχανικά, ρίξτε το υγρό απο το κοτόπουλο που έχετε κρατήσει (τη μαρινάδα). Ανακατέψτε καλά και αφού βράσει λίγο, προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και λίγο ζάχαρη για τη ξινίλα.

Αφού πάρει μια βράση η ντομάτα, ρίξτε το ρύζι μέσα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε το και αφήστε το να βράσει για περίπου 20 λεπτά,τσεκάροντας συνέχεια για να μην μείνει στεγνό το ρύζι.
Προσθέστε νερό κάθε 10 λεπτά για να μην κολλήσει το ρύζι. Ανακατεύετε καλά και στο τέλος προσθέστε λίγο αλάτι και τη σάλτσα ταμπασκο.

Άμα θέλετε να σας βγει λίγο πιο καυτερό, βάλτε λίγη περισσότερη σάλτσα ταμπάσκο ή κόψτε μια μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά καθώς βράζει το μείγμα. Μην την αφήσετε πολύ ώρα μέσα γιατί το φαγητό σας θα γίνει ''φωτιά''.

Σερβιρε το πιάτο με λίγο γιαούρτι ή πάρτε μεξικάνικες πίτες (τορτίγιας) και βάλτε μέσα το μείγμα του κοτόπουλου χωρίς το ρύζι.

Πηγή: www.ediva.gr