Καταστάσεις, που βιώνει η γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη




Το σώμα κάθε γυναίκας «αντιδρά» διαφορετικά σε μία εγκυμοσύνη, ανάλογα φυσικά και με την κατάσταση, πριν από αυτήν. Υπάρχουν περιπτώσεις με γυναίκες να αισθάνονται ελάχιστες και ανεπαίσθητες αλλαγές στην εμφάνισή τους και άλλες με εγκυμονούσες, που παίρνουν συνεχώς κιλά και νομίζουν ότι θα… σκάσουν.

Ποιες είναι οι καταστάσεις, που βιώνει μία γυναίκα με «τεράστια» κοιλιά;


• Επίμονο βλέμμα


Όταν η κοιλιά σας μοιάζει σαν να κυοφορείτε ένα παιδί της Δ’ δημοτικού, τότε τα βλέμματα όλων, καρφώνονται επάνω σας. Άλλοι προσπαθούν να μην το δείξουν, ενώ άλλοι αδιαφορούν για το εάν θα το καταλάβετε. Υπάρχουν και κάποιοι (λίγοι ευτυχώς), που δεν διστάζουν ακόμα και να σηκώσουν το δάχτυλο και να σας δείξουν σαν… εξωγήινο.


• Πικρά σχόλια


Ακόμα λιγότεροι, αλλά δυστυχώς υπάρχουν, είναι και εκείνοι που δεν αρκούνται σε ένα επίμονο βλέμμα, αλλά σχολιάζουν κιόλας. Αρχικά οι ερωτήσεις τους φαίνονται φυσιολογικές. Η επανάληψή τους, όμως, και από άλλους τις κάνει κουραστικές και στο τέλος εκνευριστικές.


• Ρούχα


Τα ρούχα εγκυμοσύνης είναι μοδάτα, αλλά τελικά μόνο για τις κυοφορούσες, που έχουν λίγα κιλά και συνεπώς μικρή κοιλιά. Διαφορετικά η γυναίκα μοιάζει σαν να έχει φορέσει ένα σακί, όσο και να προσπαθεί για το αντίθετο. Αυτό, μαζί με όλα τα υπόλοιπα προβλήματα, που αντιμετωπίζει, την καταρρακώνουν την ψυχολογία.


• Το δράμα στο δοκιμαστήριο


Και δεν είναι μόνο ότι δεν βρίσκουν ένα ρούχο της προκοπής, που να τους κάνει, είναι και ότι ζουν ένα… δράμα, κάθε φορά που μπαίνουν μέσα στο δοκιμαστήριο. Ο χώρος στενός και εκείνες αδυνατούν να «ελιχθούν» και να δοκιμάσουν με άνεση τα ρούχα τους.


• Στενάχωρες στιγμές


Το σώμα της γυναίκας έχει αλλάξει πολύ και αρκετές είναι εκείνες, που δεν το έχουν συνειδητοποιήσει, όπως για παράδειγμα όταν σταθμεύει το αυτοκίνητό της τσίμα-τσίμα σε ένα πάρκινγκ και τελικά δεν μπορεί να βγει από αυτό.


• Πρόβλημα βάρους


Εννέα στις δέκα φορές μία μεγάλη κοιλιά σημαίνει και πολλά κιλά. Κιλά, τα οποία δύσκολα χάνονται μετά τον τοκετό. Ένα επιπρόσθετο «βάρος» σε αυτήν την εγκυμοσύνη είναι το πώς θα… εξαφανιστούν τα επιπλέον κιλά.