Όταν εκείνος τα «παίζει» με την εγκυμοσύνη της!



Και έρχεται εκείνη η άγνωστη, άβολη και αμήχανη περίοδος που η σύζυγος μένει έγκυος και δεν ξέρεις τι να σκεφτείς και πώς να φερθείς. Με απλά λόγια, έχεις πάθει ένα γενικό black out. Το mother.gr είναι εδώ για να δώσει λύσεις και στον υποψήφιο πατέρα!

  • Να φέρεσαι πάντα ως ιππότης: αν το έκανες μια φορά πριν μείνει έγκυος, τώρα καλείσαι να το κάνεις συνεχώς για 9 μήνες. Από το να μεταφέρεις τα πράγματα της συζύγου και να «γράφεις» χιλιόμετρα μέσα στο σπίτι να την εξυπηρετήσεις, μέχρι να της λες έναν καλό λόγο (και περισσότερους) για να την «ανεβάσεις» όταν δεν είναι καλά.
  • Δέξου ότι έχεις πλήρη άγνοια για την εγκυμοσύνη: δεν είναι κακό να είσαι ρεαλιστής. Άντρας είσαι, δεν έχεις σχετική ενημέρωση, οπότε μην το παίξεις ποτέ γνώστης τόσο για να μην εκτεθείς ανεπανόρθωτα στα μάτια της.
  • Ακολούθησε πιστά τις οδηγίες της: επειδή ακριβώς όλο τον αγώνα τον δίνει εκείνη, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις ακριβώς ό,τι σου ζητάει. Η έγκυος γυναίκα σου ξέρει τι είναι σωστό και τι λάθος, τι ακριβώς χρειάζεται και τι όχι και δεν έχει ανάγκη ούτε τη γνώμη, ούτε τη συμβουλή σου.

Συνοψίζοντας, καλό είναι να αντιληφθείς έγκαιρα ότι ο ρόλος σου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι υποβοηθητικός και τίποτα παραπάνω. Να έχεις στο μυαλό σου ότι τα πάντα γίνονται για να εξυπηρετείται εκείνη και να ολοκληρωθεί αίσια το 9μηνο.