Μαμά σε μεγάλη ηλικία: Έχει τα θετικά του!



Πολλές γυναίκες, είτε από επιλογή, είτε γιατί οι συνθήκες της ζωής τα έφεραν έτσι, γίνονται για πρώτη φορά μανούλες μετά τα 40 ή τα 45 τους χρόνια. Και μπορεί κάποιοι να παραξενεύονται, ωστόσο το να είσαι λίγο μεγαλύτερη μαμά έχει θετικά:

  • Είστε πιο ώριμες και κατασταλαγμένες. Μαζί με την ηλικία έρχεται και η σοφία. Έτσι σαφώς θα είστε πιο σίγουρες και συνειδητοποιημένες στα θέματα που σχετίζονται με την ανατροφή του παιδιού.
  • Δεν έχετε απωθημένα. Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι άφησαν την καριέρα τους για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους ή ότι δεν έζησαν τη ζωή τους όπως ήθελαν, επειδή έγιναν μανούλες σε νεαρή ηλικία. Αντίθετα, εσείς δεν κάνετε τέτοιες σκέψεις και απολαμβάνετε τη μητρότητα.
  • Έχετε περισσότερη υπομονή. Μπορεί να φαίνεται οξύμωρο, αλλά πράγματι με τα χρόνια αυξάνεται και η υπομονή, μια αρετή που είναι απολύτως απαραίτητη για το μεγάλωμα ενός παιδιού.
  • Τα παιδιά σας κάνουν να νιώθετε πιο νέα. Μπορεί να μην έχετε την ίδια ενέργεια, όπως είχατε στα 20 ή τα 30, αλλά η επαφή με τα παιδιά και όλα όσα παίρνετε από αυτά, σας αναζωογονούν σωματικά και ψυχικά!