Τι πρέπει να προσέξετε στην αλλαγή πάνας του μωρού

Είναι ένας από τους κλασικούς «πονοκεφάλους» στην καθημερινότητά σας με το μωρό. Η σωστή αλλαγή πάνας σχετίζεται κατά κύριο λόγο με τη συχνότητα και την υγεία του δέρματος του μωρού σας. Πάμε να δούμε αναλυτικά:

  • Κατά  όρο, πρέπει να αλλάζετε πάνα στο μωρό σας κάθε 3-4 ώρες που «βρέχεται» και άμεσα όταν διαπιστώνετε ότι έχει κάνει κακά. Αυτή η πρακτική εξασφαλίζει ότι η διαδικασία γίνεται όταν πρέπει, εξασφαλίζοντας την υγεία του δέρματος του μωρού σας.
  • Η αλλαγή πάνας γίνεται είτε σε ειδικές αλλαξιέρες που μπορείτε να προμηθευτείτε από το εμπόριο, είτε στο κρεβάτι σας. Το σημαντικό είναι να έχετε στρώσει κάτι αδιάβροχο εκεί που θα ξαπλώσει το μωρό για να μη λερώσετε. 
  • Να έχετε κοντά σας όλα όσα χρειάζεστε για τη διαδικασία, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να αφήσετε ούτε στιγμή μόνο του το μωρό, κυρίως για λόγους ασφαλείας. 
  • Πριν από οτιδήποτε άλλο, καθαρίστε την ευαίσθητη περιοχή με ένα βρεγμένο πανάκι ή υγρό μωρομάντιλο. 
  • Αυτό που δεν πρέπει να λείπει και είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη είναι η καινοτόμος προστατευτική και καταπραϋντική κρέμα σε εύχρηστη μορφή spray, Νοvaquasol Chérie*. Είναι ιδανική για την καθημερινή φροντίδα του βρεφικού δέρματος σε κάθε αλλαγή πάνας και προστασίας από σύγκαμα, κοκκινίλες και ερεθισμούς. 
  • Η Novaquasol Chérie σχηματίζει ένα αδιάβροχο φιλμ και ταυτόχρονα επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει. Καταπραΰνει και ανακουφίζει από κνησμό, κοκκινίλες και ερεθισμούς και ευνοεί την επούλωση και ανάπλαση του δέρματος.
  • Η εύχρηστη μορφή κρέμα-spray με δοσιμετρική αντλία εξασφαλίζει εύκολη και γρήγορη εφαρμογή, χωρίς να απαιτείται επάλειψη, ενώ αφαιρείται εύκολα με νερό χωρίς να αφήνει υπολείμματα και χωρίς να επιβαρύνει με επιπλέον τριβή το ερεθισμένο δέρμα. 
  • Να έχετε επίσης κατά νου ότι τα αγοράκια ενδέχεται να κάνουν τσίσα όσο τους αλλάζετε πάνα, οπότε πρέπει να είσαστε σε κατάσταση...ετοιμότητας!
  • Σημαντική λεπτομέρεια είναι πως ο καθαρισμός της ευαίσθητης περιοχής του μωρού πρέπει να γίνεται με κατεύθυνση από τα γεννητικά όργανα και προς τα κάτω και όχι το αντίστροφο.
  • Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, θα χρειαστεί να ανασηκώσετε το μωρό, κρατώντας το από τα ποδαράκια για να διευκολυνθείτε στο καθάρισμα. Για σωστή εφαρμογή, ανακινήστε καλά την Novaquasol Chérie πριν απο κάθε χρήση και εφαρμόστε στην ευάλωτη περιοχή, σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα, από μικρή απόσταση. Επαναλάβετε την εφαρμογή όσο συχνά απαιτείται και σε κάθε αλλαγή πάνας. 
  • Τέλος, θα φορέσετε την καθαρή πάνα στο μικρό σας αφού πρώτα βεβαιωθείτε ότι έχει στεγνώσει πλήρως η ευαίσθητη περιοχή. Δεν υπάρχει λόγος πρόκλησης συγκαμμάτων από αμέλεια!

Η κρέμα Novaquasol Chérie είναι το μοναδικό προϊόν που περιέχει λακτοφερίνη, ένα πολύτιμο φυσικό συστατικό του οργανισμού, που βρίσκεται σε όλες τις εκκρίσεις του σώματος, αλλά κυρίως γνωστό από το μητρικό γάλα για τις αντιμικροβιακές, αντιφλογιστικές και επουλωτικές του ιδιότητες. 
Χάρη στη λεπτόρρευστη  σε υδατική βάση, υφή της κρέμας Νοvaquasol Chérie δεν φράσουν οι πόροι αφήνοντας το δέρμα ελεύθερο να αναπνέει. Γι΄αυτό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε αλλαγή πάνας. 

*Η προστατευτική και καταπραϋντική κρέμα Novaquasol Chérie διατίθεται σε όλα τα φαρμακεία σε εύχρηστη συσκευασία των 125 ml, που αποτελεί ιδανική on the go λύση για την βόλτα, το πάρκο, την παραλία! Ζητήστε τη από το φαρμακοποιό σας και απολαύστε χαρούμενες στιγμές με το μωρό σας!