Για τα πόδια σας μόνο: 5 tips για να τα διατηρείτε νεανικά και υγιή




Για τις γυναίκες, τα πόδια είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο ωραία μέρη του σώματός τους. Εξάλλου, μπορείς να τα αναδείξεις με κάθε τρόπο και να τραβήξεις όλα τα βλέμματα πάνω σου.

Εκτός από το αισθητικό, όμως, κομμάτι, πολλές φορές ξεχνάμε ότι όσο περνάει ο καιρός και μεγαλώνουμε, πρέπει να παρέχουμε στα πόδια μας και την ανάλογη φροντίδα.

Δεν θα είμαστε για πάντα 20 χρονών, γι’ αυτό από πολύ νωρίς πρέπει να καταλάβουμε ότι η υγεία των ποδιών μας είναι ιδιαίτερα σημαντική.
Τι μπορούμε να κάνουμε για να διατηρήσουμε τα πόδια μας σε νεανική και υγιή κατάσταση;

#1 Διατροφή: Προσπάθησε να μείνεις στα κιλά σου

Ξέρω ότι είναι δύσκολο να αντισταθείς στα γλυκά και στους πειρασμούς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να κάνεις ακραίες δίαιτες. Να θυμάσαι, όμως, ότι παθήσεις όπως οι κιρσοί, η φλεβίτιδα και η φλεβική ανεπάρκεια προκαλούνται κυρίως από τα περιττά κιλά που "βαραίνουν" τα πόδια.

#2 Μην ξεχνάς ποτέ την επίσκεψη στον γιατρό

Αν νιώσεις οποιοδήποτε πόνο ή παρατηρήσεις κάτι περίεργο, επισκέψου οπωσδήποτε έναν έμπειρο και εξειδικευμένο αγγειοχειρούργο, καθώς θα μπορέσει να σε βοηθήσει και να σου δώσει τις κατάλληλες οδηγίες για το δικό σου πρόβλημα. Ενημερώσου σωστά! Βάλε σε προτεραιότητα την υγεία σου.
#3 Γυμναστική: Ο καλύτερος σύμμαχος για καλλίγραμμα πόδια
Βάλε τη γυμναστική στη ζωή σου και θα δεις διαφορά όχι μόνο στα πόδια σου, αλλά και στην υγεία σου. Επίλεξε το είδος γυμναστικής που σου αρέσει και δεν θα το παρατήσεις στην πρώτη εβδομάδα και δες το σώμα σου να αλλάζει. Ακόμα κι αν δεν έχεις ελεύθερο χρόνο, προσπάθησε να εντάξεις το περπάτημα στη ζωή σου όσο περισσότερο μπορείς.
#4 Βάλε "πράσινο" στη ζωή σου
Λαχανικά, μαρούλια, σπανάκι, ρόκα, κλπ. προσπάθησε να τα εντάξεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα διατροφής. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τρέφεσαι σωστά και να παίρνεις όλες τις βιταμίνες.

Tip: Μην ξεχνάς ποτέ να πίνεις νερό και κόψε όσο μπορείς το αλκοόλ!
#5 Διάλεξε τα σωστά παπούτσια
Αρχικά, πρέπει να είναι στο νούμερό σου! Μην διαλέξεις παπούτσι μεγαλύτερο ή μικρότερο από αυτό που πρέπει να φορέσεις, γιατί… "την έβαψες"! Επίσης, πρέπει να είναι ανατομικό, να αγκαλιάζει το πόδι σου και να είναι σταθερό για τη σωστή στάση σώματος.

Ευχαριστούμε τον Αλέξανδρο Ματθαίου, Αγγειοχειρουργό, Διευθυντή VenoCare Athens, Διευθυντή Φλεβολογικού Κέντρου ΙΑΣΩ

https://veins.gr/


Πηγή: Capital.gr