5 τρόποι να αγαπήσετε το σώμα σας



Πόσες φορές έχετε πει στον εαυτό σας ότι ξεκινάτε δίαιτα με σκοπό να χάσετε κάποια περιττά κιλά ώστε να είσαστε καλύτερα με το σώμα σας; Σίγουρα είναι καλή ιδέα να μειώσουμε τα κιλά μας για να βελτιώσουμε την εικόνα του σώματός μας. Πολλές φορές, όμως, δεν είναι τα κιλά το πρόβλημα.


Δυστυχώς στις μέρες μας, τα κορίτσια από πολύ μικρή ηλικία αρχίζουν να μιλάνε για το γεγονός ότι είναι πιο παχιά και τις περισσότερες φορές αυτή η ανησυχία διαρκεί για όλη τους τη ζωή. Τι θα λέγατε μέσα στο 2016 να αλλάξετε λίγο το στόχο σας κι αντί να αποφασίσετε να χάσετε κιλά, να αγαπήσετε το σώμα σας; Πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα μιας τέτοιας απόφασης θα είναι πολύ καλύτερα από εκείνα όταν χάνετε βάρος.


Να μάθετε να αγαπάτε το σώμα σας είναι ένα μακροχρόνιο ταξίδι, αλλά όπως όλα τα ταξίδια, ξεκινάει από το σημείο που βρίσκεστε τώρα και χρειάζεστε μόνο 5 απλά βήματα για να φτάσετε στον τελικό προορισμό.

 

 

5 βήματα για να λατρέψετε το σώμα σας


 

Μιλήστε όμορφα για το σώμα σας



Αν θέλετε να αλλάξετε κάτι, κάντε αυτό: μιλήστε όμορφα για το σώμα σας στον εαυτό σας αλλά και μπροστά σε άλλους. Ό,τι στόχο και να έχετε βάλει για το σώμα σας, θα τον πετύχετε πολύ πιο γρήγορα αν το αγαπήσετε. Αυτό θα αρχίσει μιλώντας στον εαυτό σας με θετικό τρόπο. Όταν λέτε όμορφα πράγματα για το σώμα σας, τότε κι αυτό θα ανταποκρίνεται θετικά στις άλλες αλλαγές που σκοπεύετε να κάνετε


Θυμηθείτε να μιλάτε θετικά για το σώμα σας και μπροστά στα παιδιά σας. Η εικόνα που έχει το παιδί για το δικό του σώμα βασίζεται σε αυτά που ακούνε από τους γονείς τους όταν μιλάνε για τη δική τους διάπλαση.

 

Επικεντρωθείτε στην υγεία και όχι στο βάρος



Τα Μέσα Ενημέρωσης και οι άνθρωποι γύρω μας διαδίδουν ότι όσο πιο αδύνατη είσαστε τόσο το καλύτερο. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Το να είσαστε υγιείς είναι καλύτερο. Όταν επιλέγετε το φαγητό, τα ρούχα, το είδος της άσκησης που θα κάνετε, μη ρωτάτε τον εαυτό σας «Θα φαίνομαι χοντρή με αυτό;». Αντί γι' αυτό ρωτήστε «Θα φαίνομαι υγιής;». Αυτή η απλή αλλαγή στην ερώτηση θα βοηθήσει το μυαλό και το σώμα σας να συνεργαστούν ώστε να μπορέσουν να αποφύγουν την πιθανότητα να αρρωστήσετε, θα σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα και θα σας βοηθήσουν να πάρετε πιο...υγιεινές αποφάσεις.

 

Κινηθείτε



Το σώμα σας είναι προορισμένο να κινείται κι όλα λειτουργούν πολύ καλύτερα όταν κάνει αυτό για το οποίο έχει προοριστεί. Ψάξτε τρόπους να κινηθείτε περισσότερο και θα δείτε ότι παντού υπάρχουν ευκαιρίες. Παρκάρετε στο πιο μακρινό σημείο του πάρκινγκ. Ανεβείτε από τις σκάλες. Προσπαθήστε να κάνετε γιόγκα στο σπίτι (μπορείτε άνετα να βρείτε βίντεο στο Youtube). Κάντε εγγραφή σε κάποιο γυμναστήριο.


Προσέξτε, όμως να μην το παρακάνετε. Σκοπός σας είναι να είσαστε υγιείς και δραστήρια, όχι να χάσετε βάρος. Όσο περισσότερο κινείστε, τόσο καλύτερα θα δουλεύουν η καρδιά, τα πνευμόνια, οι μύες. Και όσο καλύτερα λειτουργεί το σώμα σας, τόσο περισσότερο θα αγαπήσετε το σώμα σας.

 

Εξασκηθείτε με μια φίλη



Μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε κίνητρο για να κινηθείτε. Γι' αυτό βρείτε μια φίλη με την οποία μπορείτε να εξασκηθείτε. Όλο και κάποιος θα εμφανιστεί στην πόρτα σας και θα σας θυμίσει να βάλετε τα αθλητικά παπούτσια και να βγείτε από το σπίτι. Καθώς εξασκείστε παρέα, αποφύγετε να κάνετε συζητήσεις που έχουν σχέση με το πώς θα χάσετε βάρος και επικεντρωθείτε στο πώς θα είστε υγιείς.

 

Να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά



Αντί να επικεντρωθείτε στο να τρώτε λιγότερα λιπαρά φαγητά, επικεντρωθείτε στο να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Προσπαθήστε να φτιάξετε ένα smoothie για πρωινό, να φάτε ένα μήλο για δεκατιανό ή να προσθέσετε καρότα ή κολοκυθάκια στην σάλτσα για τα μακαρόνια.


Αυξάνοντας τον αριθμό των φρούτων και λαχανικών που τρώτε κάθε μέρα, θα σας δώσει επιπλέον θρεπτικά στοιχεία και θα σας κάνει να νιώσετε πιο υγιής και ευτυχισμένη. Μπορεί επίσης να μειώσει τις πιθανότητες να πάθετε καρδιακή προσβολή ή να ανεβάσετε πίεση. Δείξτε ότι αγαπάτε το σώμα σας δίνοντάς του τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται.


Αν ακολουθήσετε αυτά τα 5 απλά βήματα, θα δείτε ότι θα είσαστε πιο υγιής και χαρούμενη για το σώμα σας. Επικεντρωθείτε, λοιπόν, στην υγεία, την ενέργεια και τη χαρά και μη δίνετε τόση έμφαση στο βάρος σας.


Πηγή:
www.ediva.gr