Θαρραλέα στην πιο δύσκολη στιγμή της η Κέιτ Μίντλετον

Οι κακές φήμες που κατέκλυζαν εδώ και εβδομάδες το διαδίκτυο σχετικά με την ασθένεια της Κέιτ Μίντλετον δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν. Η ίδια ταλαιπωρημένη μετά από τις χημειοθεραπείες στις οποίες υποβάλλεται αναγκάστηκε να βγει μπροστά και να μιλήσει με θάρρος για την περιπέτεια της υγείας της.

Ήταν η πρώτη φορά που είδαμε την Κέιτ χωρίς τη γνώριμη ζωντάνια της και το μεγάλο χαμόγελο της.

Η ίδια αρχικά είχε θελήσει να τηρηθεί το ιατρικό της απόρρητο και να περάσει αυτή τη δύσκολη περίοδο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Όμως ήταν τόσο μεγάλη η περιέργεια του κοινού να μάθει τι συμβαίνει στην αγαπημένη του πριγκίπισσα που μετά από την τεράστια πίεση που ασκήθηκε στο παλάτι, θεώρησε καλό να μιλήσει ανοιχτά για την ασθένεια της προκειμένου να σταματήσει την φημολογία για την υγεία της.

Είναι αρκετά δύσκολο για έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας να πρέπει να μιλήσει για αυτό σε όλο τον κόσμο. Όλοι έχουν δικαίωμα στο ιατρικό απόρρητο και στο να περνούν τις δυσκολίες της ζωής τους όπως εκείνοι επιλέγουν.

Και η Κέιτ δέχτηκε σφοδρό πόλεμο ενώ περνούσε την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής της.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η βασιλική βιογράφος Ingrid Seward, "η Κέιτ το γνώριζε αυτό όταν παντρεύτηκε τον Γουίλιαμ. Ήξερε ότι όλη της η ζωή θα ήταν μπροστά στα μάτια του κοινού. Στα εύκολα και στα δύσκολα".

Στο βίντεο η Κέιτ ανέφερε ότιο υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία, μετά την μεγάλη επέμβαση στην κοιλιακή χώρα.

Μάλιστα, τόνισε ότι τη στιγμή της επέμβασης, οι γιατροί θεωρούσαν ότι η κατάστασή της δεν είχε σχέση με καρκίνο. Αλλά οι ιστολογικές εξετάσεις που ακολούθησαν μετά το χειρουργείο αποκάλυψαν ότι υπήρχε καρκίνος.

Γνωστή και ως επικουρική θεραπεία, η προληπτική χημειοθεραπεία χρησιμοποιείται συχνά μετά από χειρουργική επέμβαση για τη μείωση της πιθανότητας επανεμφάνισης και εξάπλωσης του καρκίνου.

Ο Lawrence Young, καθηγητής μοριακής ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο του Warwick, εξηγεί: "Ακόμα και μετά την επιτυχή αφαίρεση όλου του ορατού καρκίνου με χειρουργική επέμβαση, τα μικροσκοπικά καρκινικά κύτταρα μπορούν να παραμείνουν κρυμμένα στο σώμα και δεν μπορούν να ανιχνευθούν από τις τρέχουσες εξετάσεις".

Πότε χρησιμοποιείται η προληπτική χημειοθεραπεία; Ο κορυφαίος Βρετανός ογκολόγος ειδικός στον καρκίνο Dr Karol Sikora λέει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν "ο κίνδυνος υποτροπής είναι υψηλός".

Είπε στο Sky News: "Ο τρόπος που παρέχεται η θεραπεία είναι πολύ πιο ωραίος τώρα και γίνεται πραγματικά πολύ επαγγελματικά και θα λάβει την καλύτερη δυνατή φροντίδα". Πρόσθεσε ότι οι γιατροί είναι σε θέση να προβλέψουν τη "σωστή θεραπεία για τον σωστό ασθενή". "Αν και είναι δυσάρεστη, η χημειοθεραπεία έχει μεγάλο όφελος" πρόσθεσε ο κορυφαίος ογκολόγος.

Η αποκάλυψη της αλήθειας για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον έχει βγάλει το παλάτι από τη δύσκολη θέση να αρνείται να απαντήσει σε ερωτήσεις για το πότε θα επιστρέψει στα επίσημα καθήκοντά της. Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, η επιστροφή της μετά το Πάσχα των καθολικών που είναι την επόμενη εβδομάδα δεν θα γίνει και το πιθανότερο είναι να την ξαναδούμε μετά το καλοκαίρι.

Ως εκ τούτου, η Κέιτ και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν αναμένεται να εμφανιστούν με τη βασιλική οικογένεια την Κυριακή του Πάσχα και δεν θα υπάρξει πρόωρη επιστροφή στα επίσημα καθήκοντα της πριγκίπισσας.

Το Παλάτι δήλωσε επίσης ότι η ξαφνική απουσία του πρίγκιπα Ουίλιαμ από μια επιμνημόσυνη δέηση στα τέλη Φεβρουαρίου οφειλόταν στην ανακοίνωση της διάγνωσης του καρκίνου της πριγκίπισσας.

Ο κόσμος παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα το πρώτο βίντεο της Κέιτ, η οποία με αξιοπρέπεια και τόλμη παραδέχτηκε το σοβαρό πρόβλημα της υγείας της. Η ίδια μίλησε για "τεράστιο σοκ" και ένα "απίστευτα δύσκολο δίμηνο", ωστόσο έστειλε και ένα θετικό μήνυμα, αναφέροντας: "Είμαι καλά και γίνομαι πιο δυνατή κάθε μέρα" ενώ έστειλε μήνυμα συμπαράστασης σε όσους αντιμετωπίζουν αυτή την ασθένεια, τονίζοντας ότι δεν είναι μόνοι.

Αναλυτικά το μήνυμα της Κέιτ Μίντλετον αναφέρει:

Θα ήθελα να αδράξω την ευκαιρία για να σας ευχαριστήσω προσωπικά για όλα τα υπέροχα μηνύματα υποστήριξης και για την κατανόησή σας όσο αναρρώνω από τη χειρουργική επέμβαση.

Ήταν δύο μήνες απίστευτα δύσκολοι για όλη την οικογένειά μας, αλλά είχα μια φανταστική ιατρική ομάδα που με φρόντισε πολύ, για την οποία είμαι τόσο ευγνώμων.

Τον Ιανουάριο, υποβλήθηκα σε μεγάλη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα στο Λονδίνο και τότε, θεωρήθηκε ότι η κατάστασή μου δεν ήταν καρκινική.

Η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής. Ωστόσο, στις εξετάσεις μετά την επέμβαση διαπιστώθηκε ότι υπήρχε καρκίνος. Ως εκ τούτου, η ιατρική μου ομάδα με συμβούλεψε να υποβληθώ σε ένα πρόγραμμα προληπτικής χημειοθεραπείας και τώρα είμαι στα αρχικά στάδια αυτής της θεραπείας.

Αυτό φυσικά προκάλεσε τεράστιο σοκ. Τόσο ο Ουίλιαμ όσο και εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το επεξεργαστούμε και να το διαχειριστούμε κατ’ ιδίαν για χάρη της οικογένειάς μας.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό πήρε χρόνο. Μου πήρε χρόνο να αναρρώσω από τη μείζονα χειρουργική επέμβαση και να ξεκινήσω τη θεραπεία μου. Αλλά το πιο σημαντικό απ’ όλα, μας πήρε χρόνο να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις με τον κατάλληλο τρόπο και να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαι καλά.

Όπως τους έχω πει, είμαι καλά και καθημερινά δυναμώνω εστιάζοντας στα πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ: στο μυαλό, στο σώμα και στα πνεύμα μου.

Το να έχω τον Ουίλιαμ δίπλα μου είναι επίσης μια μεγάλη πηγή παρηγοριάς και σιγουριάς. Όπως και η αγάπη, η υποστήριξη και η καλοσύνη που έχουν δείξει τόσοι πολλοί από εσάς. Αυτό σημαίνει πάρα πολλά και για τους δυο μας.

Ελπίζουμε ότι θα καταλάβετε ότι ως οικογένεια, χρειαζόμαστε τώρα λίγο χρόνο, χώρο και ιδιωτικότητα μέχρι να ολοκληρώσω τη θεραπεία μου. Η δουλειά μου πάντα μου έδινε μια βαθιά αίσθηση χαράς και ανυπομονώ να επιστρέψω, όταν μπορέσω. Προς το παρόν όμως πρέπει να επικεντρωθώ στην πλήρη θεραπεία μου.

Αυτή την περίοδο σκέφτομαι και όλους αυτούς που η ζωή τους έχει επηρεαστεί από τον καρκίνο. Για όλους εσάς που αντιμετωπίζετε αυτή την ασθένεια, σε όποια μορφή κι αν βρίσκεται, σας παρακαλώ μην χάσετε την πίστη ή την ελπίδα. Δεν είστε μόνοι.

Θαρραλέα στην πιο δύσκολη στιγμή της η Κέιτ Μίντλετον: H "προληπτική χημειοθεραπεία" και ο κίνδυνος υποτροπής

kate middleton

kate middleton

kate middleton

kate middleton

kate middleton

Πηγή: TheTOC.gr